Connect with us

Subscribe

Zanimljivosti

Neverovatne činjenice o Nikoli Tesli koje će vas ostaviti bez daha.

Neverovatne činjenice o Nikoli Tesli

Nikola Tesla je bio jedan od najvećih naučnika otkad je sveta i sasvim sigurno najzaslužniji za razvoj i napredak čovečanstva, kakvo danas poznajemo. U ovom članku vam donosimo neverovatne činjenice o Nikoli Tesli koje će vas ostaviti bez daha.

Nikola Tesla rođen je 10. jula 1856. godine u Smiljanu, nekadašnjem austrougarskom carstvu. Legenda kruži, da je prilikom porođaja Nikole Tesle bila velika oluja i grmljavina. Babica koja je vršila porođaj je odmahivala glavom i rekla je da su munje loš znak i da će ovo dete biti, dete tame, na šta je majka odgovorila: ne, ovo dete će biti dete svetlosti.

oluja za vreme rađanja nikole tesle u smiljanu

Život Nikole tesle bio je zaista dramatičan, ali je on u ranoj mladosti pokazao superioran um, zamišljajući nestvarne stvari, a još kao dete je pokazivao ogroman potencijal. Tesla je postao fasciniran električnom energijom, bio je odlučan da će jednog dana iskoristiti snagu univerzuma u koristi svih živih bića na planeti.

Sa 28 godina, Nikola Tesla se preselio u SAD i počeo da radi za Tomasa Edisona. Edison i Tesla su ubrzo postali suparnici sa različitim idejama, ali po mnogima nisu bili zakleti neprijatelji i imali su međusobno poštovanje.

Teslini izumi daleko su prevazišli električnu energiju. Ostvario je revolucionarna otkrića poput bežičnih radio komunikacija, turbinskih motora, helikoptera, florescentnih i neonskih svetala, torpeda i rengentskih zraka. U vreme svoje smrti, Nikola Tesla je imao skoro 700 patenata širom sveta.

Izumitelj današnjih pametnih telefona:

Tesla je 1901. godine, razvio ideju za pametni telefon. Tesla je ovu ideju opisao svom finansijeru Džej P Morganu. Zamišljao je fascinantnu ideju razvoja komunikacionog aparata, koji bi sakupljao telegramske poruke upućujući ih svojoj labaratoriji gde bi ih šifrirao i svakoj dodelio novu frekfenciju.

Nikola Tesla izumitelj današnjih pametnih telefona

Ta frekfencija bila bi emitovana na uređaju koji bi vam stajao u ruci – (modernom, pametnom telefonu). Nepobitna činjenica je da su na osnovu Teslinih izuma osmišljeni današnji moderni telefoni, računari i laptopovi.

Čovek, ali veoma čudan i zagonetan:

Iako je Nikola Tesla bio čovek kao i svi mi, on je bio veoma čudan i zagonetan, imao je čudne navike koje obični ljudi nisu mogli da razumeju.

Tesla je nije voleo bisere, kada bi njegova sekretarica nosila biserni nakit poslao bi je kući. Niko ne zna zbog čega je imao takvu averziju prema biserima, ali Tesla je imao vrlo poseban osećaj za stil i estetiku.

Tesla je tvrdio da mu je mozak primalac. Moj mozak je samo prijemnik, u univerzumu postoji jezgro iz kojeg mi dobijamo znanje, snagu i inspiraciju. Nisam prodirao u tajne ovoga jezgra, ali znam da postoji. Nikla Tesla

Tesla je presreo ono za šta je smatrao da su inteligentni signali iz svemira, takođe je bio među prvima koji je snimio signale sa satelita “crni vitez”.

Prema ufolozima i teoretičarima zavera, satelit “crni vitez” je objekat koji se pojavljuje u Zemljinoj polarnoj orbiti. Ufolozi veruju da je objekat star oko 13.000 godina, te da je vanzemaljskog porekla. Budući da je objekat viđen još od vremena prvih misija u svemiru, verovatno je da to nisu ostaci satelita ili raketa

satelit "crni vitez" sa kojim je uspostavio kontakt Nikola Tesla.

Navodno postoji veza između ovog objekta i signala koji je Nikola Tesla uhvatio pomoću radija, 1899. godine. Verovalo se da je taj signal došao iz svemira. Istraživači iz Američkog ratnog vazduhoplovstva, među kojima je bio i Donald Kejho, navodno su otkrili u zemljinoj orbiti dva objekta za koje su rekli kako su zemljini prirodni sateliti. Tada ni jedan satelit koji je napravio čovek nije bio poslat u svemir.

Tesla je često opisivao snažne bljeskove svetlosti, koji su bili praćeni trenutcima intezivne kreativnosti i jasnoće. U osnovi Tesla je mogao da zamisli i vidi izum u svom umu, tokom jasnoće, gotovo do najsitnijeg detalja.

Tvrdio je da je mogao čak i da rotira ove vizije, razdvajajući ih komadno, deo po deo i tačno je znao kako će da gradi ove izume na osnovu svojih vizionarskih iskustava.

Jedna od njegovih najvećih kreacije je “obrtno magnetno polje”, tvrdio je da mu je ideja pala na pamet u trenutku intuicije.

Zrak smrti:

Tesla je 1934. godine privukao pažnju svetske javnosti svojim najkontroverznijim izumom “zarkom smrti”. Prema Teslinim rečima, “zrak smrti” bi mogao da proizvede toliku energiju da bi na udaljenosti od 300km mogao da uništi flotu od 10.000 aviona.

Teslin “zrak smrti” je u javnosti poznat i kao “Teslin štit”. Rad na ovom projektu je prekinut u podmakloj fazi iz nerazjašnjenih razloga, a među teoretičarima zavera kruži priča da je Teslin izum preuzela vojska SAD.

Još su glasnije teorije da neke države poseduju “teslin štit”, dok neki drugi teoretičari tvrde kako to nije istina, već da je vojsa pokušala da napravi to oružije, ali da im to nije pošlo za rukom. Šta je prava istina o Teslinom “zraku smrti” verovatno nikada nećemo saznati.

Broj 3:

Nikola Tesla je bio opsednut brojem 3 i zanimala ga je numerologija do te mere, da je 3 puta morao zaokružiti zgradu pre nego što bi ušao u nju. Po ovome bi smo mogli rekli da je bio vrlo sujeveran čovek.

Izračunao je nodalne tačke širom planete i verovatno su bile povezane sa brojevima 3, 6 i 9, a često je tvrdio da su ovi brojevi izuzetno važni.

Nevidljivo polje:

Neposredno pred svoju smrt, Nikola Tesla je radio zajedno sa Albertom Ajštajnom na projektu američke mornarice u Filadelfiji, gde su pokušavali da stvore ogrtač nevidljivosti na elektro magnetno naelektrisanje.

Eksperiment je navodno zasnovan na aspektu objedinjene teorije polja, terminu koji je skovao Albert Ajnštajn.

Prema tvrdnji nekih svedoka, Filadelfijski eksperiment je krenuo užasno pogrešno. Brod nije samo nestao sa radara, prema izveštajima američkog broda “Eldridž” potpuno je nestao i ponovo se pojavio. Mnogim članovima posade konstatovane su povrede i psihički poremećaji.

Smrt velikog naučnika:

Nikola Tesla je umro siromašan, izgleda da ga nikada nije zanimala imovinska i novčana korist. Učinio je sve za boljitak čovečanstva, da bi pomogao ljudima da imaju bolji kvalitet života.

Kada je Tesla umro 1943. godine za vreme drugog svetskog rata, kancelarija za imovinu je preuzela sve njegove stvari. Većina je kasnije predata njegovoj porodici, a mnoge su završile u Teslinom muzeju u Beogradu, koji je otvoren 1952. godine.

Ipak, neki Teslini radovi nisu predati nikome, već su ostali u SAD gde ih je preuzeo FBI i oni su i dan danas klasifikovani kao tajna, od strane američke vlade.

Prijavite se i pratite nova članke

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

četnički komandosi prvi koristili slovo "Z" četnički komandosi prvi koristili slovo "Z"

Da li ste znali da su četnički komandosi prvi koristili slovo “Z” u svojim vojnim operacijama

Istorija

Dimitrije Begović Dimitrije Begović

Vojvoda Dimitrije Begović, Komita koji je u smrt otišao poput Stevana Sinđelića, opasan bombama i eksplozivom

Istorija

Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije

Tajna čuvana 77 godina, evo gde je završilo zlato Kraljevine Jugoslavije

Istorija

šta se dešava sa dušom nakon smrti šta se dešava sa dušom nakon smrti

Šta se dešava sa dušom nakon smrti po pravoslavnom verovanju

Pravoslavlje

Prijavite se i pratite nova članke