Connect with us

Subscribe

Istorija

Da li ste znali da su četnički komandosi prvi koristili slovo “Z” u svojim vojnim operacijama

četnički komandosi prvi koristili slovo "Z"

Početkom specijalnih vojnih operacija u Ukrajini, slovo “Z” je dobilo veliku popularnost, toliku popularnost da ga čak možemo videti i na majicama, ali da li ste znali, da su slovo “Z” četnici koristili u svojim specijalnim vojnim operacijama i to veoma davno, još za vreme drugog svetskog rata.

Specijalne četničke grupe, u narodu poznatije i kao “crne trojke” bile su sastavljene od po tri dobro obučenih komandosa-danjašnji specijalci, koji su bili zaduženi za likvidaciju svih neprijatelja Srbije, bilo unutrašnjih ili spoljašnjih.

Ove grupe četničkih komandosa bile su prepoznatljive po tome što su u svojim vojnim operacijama koristile slovo “Z”, baš ovo, koje danas Ruska vojska koristi u Ukrajini.

Jedina razlika je u tome, što današnje slovo “Z” ima neku vrstu popularnosti, štampa se na majicama i deli po društvenim mrežama, dok je tadašnje slovo “Z”, koje su koristili četnički komandosi ulivalo strah u kosti svakom neprijatelju Srbije, a značilo je “ZAKLATI” (zaklati svakog neprijatelja Srbije).

četnički vojnik pripadnik crnih trojki

Pipradnici “crnih trojki” bili su obučeni za gerilsko ratovanje i delovanje u neprijateljskoj teritoriji, a omiljeni način likvidacije neprijatelja im je bilo ubistvo četničkom kamom, tome se takođe obučavaju i današnje specijalne jedinice, a ta vrsta obuke se naziva “tiha likvidacija”.

Inače tihom likvidacijom se nisu služili samo četnički komandosi, već i sve druge zaraćene strane, pa i Titovi komunisti, koji su najviše optuživali četnike zbog ovakvog, specijalnog načina ratovanja. Na videu ispod možete videti insert iz filma Kozara, gde je prikazan partizan kako ubija nemačkog vojnika, iako su u stvarnosti najviše ubijali četnike i sve one koji su bili odani Dragoljubu Draži Mihailoviću.

Četnička kama sa slovom Z:

Specijalne četničke grupe nisu slovo “Z” koristile samo kao simbol u svojim tajnim operacijama, već su pripadnici crnih trojki slovo “Z” imali utisnuto na svojim četničkim kamama, što je imalo značenje “zaklati svakog neprijatelja Srbije”.

Na nekim kamama je bilo utisnuto samo slovo “Z” a na nekim je pored slova “Z” bio utisnut i grb Kraljevine Srbije ili mrtvačka glava. Ove četničke kame su veoma retke, jer se njihovi vlasnici čak ni nakon rata nisu odvajali od njih, a mnogi pripadnici crnih trojki su svoje kame odneli sa sobom u grob.

četnička kama

Komunistička propaganda i laži:

Komunisti su nakon završetka rata u najvećem broju slučajeva koristili upravo “crne trojke” kako bi širili laži i neistine o četnicima i nazivali ih koljačima i ubicama svog naroda.

Oni su ove četničke komandose prikazivali kao ubice koji su ubijali i klali nedužan narod, pa čak i ženu i decu, ali je istina zapravo sasvim drugačija.

Crne trojke su svoje delovanje usmeravale samo prema neprijateljima Srbije, izdajnicima koji su sarađivali sa okupatorima, SS važnim oficirima, prema ustašama, šiptarima i drugim neprijateljima Srpskog naroda, a nikada prema svom narodu, a posebno ne prema ženama i deci.

Ali o komunističkim lažima i propagandi ćemo nekom drugom prilikom u nekom drugom članku, u ovom članku nam je bila namera da razotkrijemo tajnu o četničkim komandosima i o famoznom slovu “Z”.

Prijavite se i pratite nova članke

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dimitrije Begović Dimitrije Begović

Vojvoda Dimitrije Begović, Komita koji je u smrt otišao poput Stevana Sinđelića, opasan bombama i eksplozivom

Istorija

Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije

Tajna čuvana 77 godina, evo gde je završilo zlato Kraljevine Jugoslavije

Istorija

šta se dešava sa dušom nakon smrti šta se dešava sa dušom nakon smrti

Šta se dešava sa dušom nakon smrti po pravoslavnom verovanju

Pravoslavlje

lobanje i ukrštene kosti na četničkoj kokardi lobanje i ukrštene kosti na četničkoj kokardi

Šta znače lobanja i ukrštene kosti na četničkoj kokardi ?

Istorija

Prijavite se i pratite nova članke