Connect with us

Subscribe

Zanimljivosti

Ovo su 12 najbogatijih i najmoćnijih žena na svetu.

12 najbogatijih žena

Kada neko kaže “bogata žena” u glavi su nam odmah slike poznatih glumica, top modela i žena bogatih muškaraca. U ovoj top listi ćemo vam predstaviti 12 samostalnih žena, koje same upravljaju svojim milionima i imaju veliku moć.

12 mesto Šejha Moza, Katar:

Na 12 mestu naše top liste nalazi se Šejha Moza iz Katara, a njeno imovinsko stanje se procenjuje na nešto više od 10 miliona dolara. Ova uspešna žena je druga žena Emira Katara i majka čak sedmoro dece. Ne samo da aktivno učestvuje u političkom životu zemlje, već poklanja veliku pažnju razvoju nauke i tehnologije.

šejha moza katar
Šejha Moza Katar

Pored toga što ima nekoliko doktorskih zvanja, Šejha Moza je jedna od najstilizovanijih prvih dama sveta.

11 mesto Ivanka Tramp, SAD:

Na jedanestom mestu nalazi se Ivanka Tramp iz SAD. Njeno imovinsko stanje se procenjuje na oko 800 miliona dolara. Starija ćerka Donalda Trampa mogla bi lagodno da živi od očevog bogatstva, ali ona je odlučila da zaradi svoje milione.

Ivanka tramp - ivanka trump
Ivanka Tramp

Ivanka je vlasnik nekoliko velikih firmi, uspešno vodi biznis, učestvuje u televizijskim emisijama čak je i napisala i nekoliko knjiga. Većinu svog vremena posvećuje porodici, ali Ivanka nalazi vremena i za sebe.

10 mesto Pansi Ho, Kina:

Na desetom mestu naše liste, nalazi se Pansi Ho iz Kine. Njeno imovinsko stanje se procenjuje na oko 3,5 milijarde dolara. Pansi Ho je ćerka vlasnike velike kockarske kompanije u Kini, ona ima 16 braće i sestara, ali je samo ona zaradila svoje milijarde.

pansi ho kina
Pansi Ho

Iako će mnogi pomisliti da je Pansi Ho postala bogata zahvaljujući svome ocu, to nije slučaj. Danas je njeno imovinsko stanje mnogo veće od očevog, a Pansi Ho je sve sama stvorila.

9 mesto Margarita Lui Drejfus, Francuske:

Na devetom mestu se nalazi Margarita Lui Drejfus iz Francuske, a njeno imovinsko stanje se procenjuje na oko 5,5 milijarde dolara. Najbogatija Ruskinja na svetu Margarita Lui Drejfus, rođena Kao Margarita Bogdanova, posle muževljeve smrti pripala joj je velika kompanija i fudbalski klub Olimpik iz Marseja.

margarita lui drejfus
Margarita Lui Drejfus

Margarita je fudbalski klub Olimpik Marsej prodala 2016 godine, ali su ona i njena desa i dalje veliki fanovi Marseja i ne propuštaju i rado su viđeni na stadionu ovog kluba. Danas je Margarita generalni direktor svoje kompanije, pored toga se udala još jednom i ima dvoje dece.

8 mesto Keri Perodo, Singapur:

Na osmom mestu nalazi se Keri Perodo iz Singapura i njeno bogatstvo se procenjuje na oko 6 milijarde dolara. Keri je dobila nekoliko milijardi dolara nakon smrti muža, koji je bio vlasnik velike naftne kompanije.

keri Perodo
Keri Perodo

Keri Perodo je upravljanje velikom naftnom kompanijom prepustila svom sinu, a ona se bavi humanitarnim radom.

7 mesto Šarlota Kaziragi, Monako:

Na semom mestu naše lise nalazi se Šarlota Kaziragi iz Monaka, a njeno bogatstvo se procenjuje na oko 6 milijardi dolara. Šarlota Kaziragi je osma po redu na prestolu Monaka, radi kao novinarka, a slobodno vreme posvećuje konjičkom sportu.

Šarlota Kaziragi - Sharlota Khaziragi
Šarlota Kaziragi

Šarlota je od svoje bake nasledila ne samo kraljevska bogatstva vež i lepotu.

6 mesti Kristi Volton, SAD:

Na šestom mestu naše liste 12 najbogatijih žena nalazi se Kristi Volton iz SAD, njeno bogatstvo se procenjuje na oko 6,5 milijarde dolara. Udovici svetske mreže Walmart je dugo trebalo da uđe među 20 najbogatijih žena na svetu.

Kristi Volton
Kristi Volton

Danas se njeno bogatstvo smanjilo, ali je zato ona i dalje jedna od najpoznatijih žena filantropa u svetu.

5 mesto Ajris Fontbona, Čile:

Na petom mestu se nalazi Ajris Fontbona iz Čilea, a njeno imovisnko stanje se procenjuje na oko 13,5 milijardi dolara. Ajris Fontbona dobila je nasledstvo nakon muževljeve smrti, postala je najbogatija Čileanka.

Ajris Fontbona
Ajris Fontbona

Iako Ajris ima 74 godine ona i dalje upravlja svim porodičnim biznisom i mora se priznati za svoje godine izgleda predivno.

4 mesto Loren Pauel Džobs, SAD:

Na četvrtom mestu nalazi se Loren Pauel Džobs i njeno bogatstvo se procenjuje na oko 20 milijardi dolara. Udovica osnivača kompanije Apple sve više privlači pažnju javnosti.

Loren Pauel Džobs
Loren Pauel Džobs

Nakon što je dobila akcije firme ona je svrstana među najbogatije žene na svetu. Nastavila je da vodi posao i počela je ozbiljno da se bavi humanitarnim radom.

3 mesto Suzana Klaten, Nemačka:

Na tećem mestu nalazi se Suzana Klaten iz Nemačke i njeno imovinsko stanje se procenjuje na oko 22,5 miliradi dolara. Suzana Klaten zajedno sa svojim bratom upravlja sa 50% akcija BMW-a.

Suzana Klaten
Suzana Klaten

I pored toga što upravlja sa 50% udela BMW-a, Suzana Klaten se nalazi i na čelu jedne farmaceutske kompanije. Najbogatija žena većinu vremena vodi biznis, a svoje slobodno vreme provodi sa porodicom.

2 mesto Elis Volton, SAD:

Na drugom mestu naše liste, najbogatijih žena na svetu nalazi se Elis Volton i njeno bogatstvo se procenjuje na oko 38 milijardi dolara.

Elis Volton
Elis Volton

Elis Volton je ćerka Sema Voltona američkog biznismena i osnivača firme Walmart. Elis se bavi umetnošću i pravi sopstvene kolekcije, takođe je otvorila američki muzej 2011 gdoine.

1 mesto Lilian Betankur, Francuska:

Na prvom mestu najbogatijih žena na svetu nalazi se Lilian Betankur iz Francuske i njeno bogatstvo se procenjuje na oko 45 milijarde dolara.

Lilian Betankur
Lilian Betankur

Bezobzira na duboku starost naslednica kompanije Loreal ima svoj lični humanitarni fond i nastavlja da radi i dalje. Tako da nije ni čudo što je u 96 godini Lilian najbogatija žena na svetu , a pritom izgleda kraljevski.

Prijavite se i pratite nova članke

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

četnički komandosi prvi koristili slovo "Z" četnički komandosi prvi koristili slovo "Z"

Da li ste znali da su četnički komandosi prvi koristili slovo “Z” u svojim vojnim operacijama

Istorija

Dimitrije Begović Dimitrije Begović

Vojvoda Dimitrije Begović, Komita koji je u smrt otišao poput Stevana Sinđelića, opasan bombama i eksplozivom

Istorija

Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije Tajna čuvana 77 godina gde je završilo zlato Jugoslavije

Tajna čuvana 77 godina, evo gde je završilo zlato Kraljevine Jugoslavije

Istorija

šta se dešava sa dušom nakon smrti šta se dešava sa dušom nakon smrti

Šta se dešava sa dušom nakon smrti po pravoslavnom verovanju

Pravoslavlje

Prijavite se i pratite nova članke